אני מאוד התלבטתי אם לקרוא למתכון הזה ״פנקייק לילדים״, כי בדיוק אתמול הכנתי את זה לילדודס שלי בבית. זה מתכון פשוט וקל, כזה שאפשר להכין גם אם אין משקל זמין שמצריך לשקול כל דבר על רמת הגרם, ועדיין המתכון הזה יוצא מוווווש בכל פעם.
בזמן האחרון התחלתי להכין הרבה פנקייקים לילדים. זה קל, זה פשוט, זה מהיר, והם עפים על זה. ואז פני כמה שבועות גם הכנתי פנקייקים אבל הם יצאו.. לא טובים בלשון המעטה – הם היו שטוחים מדי, קצת תפלים ועד כמה שאני אוהב צורה סימטרית, הם היו נוזליים מדי. גאיה טרפה אותם בלי בעיה, אבל אני עדיין רציתי להבין מה לא יצא בהם טוב. הרי מתכון טוב אמור להצליח בכל פעם, לא?
אז כמו כל איש הדרכה טוב, ישבתי וקראתי וחפרתי וניסיתי להבין את המדע מאחורי הפנקייקים. לא שזו תורה מסיני, כן? ובכל זאת רציתי לעלות על מתכון שיצליח לי בכל פעם. בכל פעם. בכל פעם.
אז בסופו של דבר, הנה המתכון המושלם שלי, עם כללל הטיפים, ממש כאן:
12-15 פנקייקים גדולים
~30 פנקייקים קטנים
30 דקות
קליל
אבל אפשר גם שלא
לפנקייקים:
קישוטים ותוספות:
הכנתם.ן? שתפו אותי באינטסגרם!
מה שכן – אמרנו שזה מדריך לפנקייק המושלם שיוצא מושלם בכל פעם, נכון?
אז בואו נוסיף כמה (הרבה) טיפים 🙂
– אני מעריך מאוד אנשים.ות שערימת הפנקייקים מחזיקה מעמד אצלם.ן ליותר מיום אחד. אם זה אכן המצב אצלכם.ן – הפנקייקים יכולים להשמר יומיים-שלושה במקרר, ועד חודש במקפיא
– את החלב אפשר להחליף בכל סוג אחר של חלב שרוצים – נטול לקטוז, שיבולת, סויה למיניהם וכו׳
– אם רוצים מעט שדרוג, אפשר להוסיף כפית וחצי של חומץ לחלב (או להמיר את הכמות של החלב ברוויון). השילוב בין השניים מחמיץ את החלב והופך את הבלילה לעסיסית יותר.